Olejek z opuncji Instytutu Aromaterapii polecany przez magazyn "ELLE"

August 27, 2020

Chcemy się podzielić z Wami potwierdzeniem jakości naszych produktów. Ogromne wyróżnienie dla naszego oleju z opuncji figowej od prestiżowego Magazynu "ELLE". Trafiliśmy do 6 polecanych rodzimych marek kosmetyków dla pań ! Olejek z opuncji figowej z Instytutu Aromaterapii - to wyjątkowa jakość, czystość i działanie liftingujące! Od zawsze nasze olejki to pewność, że działając w zgodzie z naturą sprawiamy byście były piękniejsze każdego dnia. 

 

 

Proces ekstrakcji opuncji figowej z nasion to długotrwała operacja, która może trwać od trzech do czterech dni. Jest to operacja ręczna, a sezon trwa tylko kilka miesięcy. Warto zauważyć, że z pół tony tych owoców kaktusa powstaje tylko jeden litr oleju z pestek opuncji figowej. Każde ziarno zawiera tylko 5% oleju i to właśnie ta kombinacja czynników sprawia, że olejek z opuncji figowej jest jednym z najdroższych olejków kosmetycznych na świecie. 

 

Tym bardziej cieszy nas ogromne wyróżnienie dla naszego oleju z opuncji figowej od prestiżowego Magazynu "ELLE". Trafiliśmy do 6 polecanych rodzimych marek kosmetyków dla pań: https://www.elle.pl/artykul/clean-beauty-po-polsku-czyli-6-kosmetykow-naturalnych-od-rodzimych-marek-ktore-musisz-znac

 

Co jest takiego specjalnego w oleju z pestek opuncji figowej?

 

Olejek z opuncji figowej zawiera najwięcej witaminy E spośród wszystkich olejków kosmetycznych na rynku. W rzeczywistości zawiera o 150% więcej witaminy E niż olej arganowy. Olej ten jest również niezwykle bogaty w niezbędne kwasy tłuszczowe, w tym omega 6 i 9, przeciwutleniacze, polifenole, aminokwasy i witaminę K.

 

Korzyści dla skóry oleju z opuncji figowej.

 

Olej z pestek opuncji figowej Instytutu Aromaterapii ma wysoką zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które pomagają złagodzić wszelkie stany zapalne i zaczerwienienia, zwłaszcza u osób ze skłonnością do trądziku różowatego. Olejek łatwo wchłania się w skórę i szybko wnika, nie pozostawiając tłustej warstwy.

Olejek ten zawiera skuteczne i silne przeciwutleniacze znane jako betalainy, które są czerwonymi i żółtymi pigmentami występującymi w roślinach. Opuncja zawiera najwięcej betalain niż jakakolwiek inna roślina, w tym buraki, jagody Goji i Acai. Te super antyoksydacyjne pigmenty pomagają chronić skórę przed starzeniem się przed różnego rodzaju szkodliwymi rodnikami, które w przeciwnym razie sprzyjałyby powstawaniu zmarszczek.

Oprócz zawartości betalain, ten olej z nasion zawiera aminokwasy, które mogą pomóc stymulować produkcję kolagenu. Zawierający witaminę K olejek z opuncji figowej pomaga rozjaśnić obszary przebarwień, takie jak ciemne plamy, a także jest korzystny w przypadku cieni pod oczami.

Zawarty w kwasie linolowym i oleinowym profil kwasów tłuszczowych uzupełnia utracone lipidy w skórze, co pomaga nawilżyć i przywrócić elastyczność skóry. Wysoka zawartość kwasu linolowego, około 62%, zapewnia poprawę nawet najbardziej odwodnionej skóry.

Osoby cierpiące na trądzik mają zwykle wyższy poziom kwasu oleinowego w skórze w porównaniu z kwasem linolowym. Dlatego korzystne jest stosowanie nie zatykającego porów oleju bogatego w kwas linolowy, aby pomóc osiągnąć równowagę skóry. Jego wysoka zawartość kwasu linolowego zapobiega twardnieniu sebum, a tym samym zapobiega zatykaniu porów, co mogłoby prowadzić do trądziku i plam.

Olejek można stosować jako kurację na noc dwa lub trzy razy w tygodniu.

 

Przetestuj go kupując w naszym  sklepie: https://zdrowy.sklep.pl/kategoria/100-naturalne-oleje-kosmetyki-oleje-i-serum/olej-bio-opuncji-figowej-zimnotloczony-efekt-botox-od-natury

 

Inne zalety oleju z nasion opuncji figowej.

 

Olej z pestek opuncji figowej z Instytutu Aromaterapii to doskonały wybór do włosów suchych, matowych i pozbawionych blasku. Jako kurację na włosy wystarczy użyć jednej lub dwóch kropli i wmasowywać we włosy każdego wieczoru; pozostaw na 15 minut przed praniem.

Stosowany regularnie na skórki paznokci działa wzmacniająco na paznokcie, zmniejszając ich podatność na pękanie.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

© 2017 Instytut Naturalnej Aromaterapii

prowadzony w ramach Mazowiecki MED Instytut sp. z o.o

recepcja: 22 22 298 65 67 tel. komórkowy: 888 90 60 90 
e-mail: info@instytutaroma.pl

AROMATERAPIA, olejki eteryczne | Aromaterapeuta w Warszawie | olejki eteryczne sprzedaż w Warszawie | masaże aromaterapeutyczne | aromaterapia w stresie | olejki na bezsenności | wspomaganie systemu immunologicznego dzieci i dorosłych | Young Living olejki

WSZELKIE INFORMACJE ZAMIESZCZONE W SERWISIE NIE MAJĄ CHARAKTERU PORADY LEKARSKIEJ, ANI KONSULTACJI MEDYCZNEJ. WSZELKIE WĄTPLIWOŚCI W PRZYPADKU OLEJKÓW ETERYCZNYCH I ICH ZASTOSOWANIA NALEŻY BEZWZGLĘDNIE SKONSULTOWAĆ Z LEKARZEM.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon